Var är värmen? Var är den  fina våren? Var det de två dagarna med sol vid påsk? Vi vet var värmen finns.. och vi längtar nu! Det kalla o blåsiga vädret inbjöd inte till så mycket båtfix denna veckan. På tur står nu att vaxa o polera överbyggnaden. Men med 5 grader och regn i luften kom det av sig. Watermakern är nästan klar. Jag väntar på några kopplingar som beställdes för tre veckor sen. När vi väl fått dem, kan vi äntligen avsluta den installationen. Att bocka av saker från listan  känns så skönt.

bild

Elisabet byter ut våra vanliga lamport mot väldigt strömsnåla ledlampor..

bild (15)

.. och  Karl-Axel dammsuger mattorna.

006

I mitten på veckan damp det ner ett  paket från England.  Det var  information från ARC, (den kappseglingen vi ska vara med på över Atlanten) Alla deltagenade båtar ( 250 st!) får även deras flagga. Med den hissad får vi bla rabatt i många gästhamnar på vägen ner till Las Palmas. Priserna i marinorna är höga på kontinenten och framförallt i England.

 

008

I paketet låg även ett sjökort över St Lucia. Längst uppe i NV ligger Rodney Bay. Där är målgången, 2700 M från Las Palmas!

Idag hade vi bokat tid i Fisksätra hos Kapell & Annat. Vi körde över båten och förtöjde I Fisksätra Marina precis nedanför deras lokaler. De skulle hjälpa oss att skruva fast vår biminitopp, ett soltak som man måste ha på värmen.

010

På mindre än 1 timme hade Pär och Håkan fått Biminitoppen på plats. Kul o se riktiga proffs jobba!

012

Vi var förvånade av hur lite de mätte o provade…

013

…  efter att ha fällt upp bågarna en gång och kontrollmätt avståndet till beslaget en gång, satte Pär borren i sidan…

011

.. och vips var den på plats! Vi var djupt imponerade. Själva skulle inte vågat borra i båten utan att ha kontrollmätt o testat många många gånger..

014

.. men nu är den på plats, även om den just denna dagen inte behövdes pga för mycket sol! Innan vi gick därifrån lämnade vi iland 2 sprayhood och ett rattkapell som behövdes förstärkas. Vi kan verkligen rekommendera Kapell & Annat i Fisksätra för deras proffsiga och trevliga personal.

Leave a Reply

Your email address will not be published.