I veckan innan påsk var det mest förberedelser inför “superhelgen”. Fyra dagar ledigt och SMHI hade lovat sol o värme! Nu skulle det poleras o vaxas, fixa propellern samt byta alla andoderna. Det gäller att ha rätt grejor hemma när helgen kommer, för att slippa lägga tid på Erlandsons Brygga / Benn’s Marin, när solen skiner.
Påsken hade vi delat upp i familjen. Elisabet åkte till Åre med Karl O Filippa, och jag fixade med båten. Alla nöjda o glada.
IMG_0138
På hudar uppför Getryggen. Nere i dalen ser man Storulvåns Fjällstation
IMG_0140
Elisabet under en fikapaus på väg mot toppen. ” Undra hur det går med båten… ? ”
IMG_0149
Nästan uppe nu. I horisonten ser man Åreskutan och en del pister.
IMG_0144
Karl o Filippa på balkongen efter en fantastisk dag. Åre som bäst, dvs på våren!

I veckan hade vår satellittelefon kommit. Det blev en Inmarsat IsatPhone 2. En uppföljare till IsatPhone Pro. Den kommer vi att ha som typ nödtelefon, ett sett att om det behövs alltid kunna ringa samt att alltid kunna bli nådd, om det brådskar med något.
006
Fräck telefon va? Jag gillar antennen…

001
Fredrika och hennes kille Magnus har kommit förbi några gånger och hejat på.

Det brukar bli så trevligt såå!
002
Vad vore livet utan ett fika!
003 (2)
Utan Fredrikas hjälp hade jag aldrig blivit klar. (Det senaste är att man ska polera bottenfärgen, det ökar farten med en knop!)

Veckans bakslag var beställningen av båtnamnet. Det måste sättas på innan vi sjösätter. Efter mycket mätande hit o dit gjode jag beställningen på en hemsida. Efter bara ett par dagar kommer namnet på posten. Glada i hågen testar vi hur det kommer att se ut genom att hålla upp namnet på plats utan att klistra dit det. På akterspegeln blev det jättebra, men på sidan på den blå övre randen där namnet också ska stå, var bokstäverna för stora!! Rätt snopet… Vilken miss jag hade gjort. Versalhöjden stämde bra, men de små bokstäverna gick ner mer än jag trodde. På måndagen kontaktade jag företaget och sa att jag kommer med en ny beställning, lite mindra bokstäver denna gången. Tur i oturen hade de också missat. De hade bara tryckt ett namn, fast jag hade beställt två, ett på varje sida. Jag hann stoppa det andra namnet, och kom undan med den kostnaden..

006 (3)
Så här såg propellern ut före…
001 (3)
… men med lite hjälp av sånt här..
007 (2)
008 (2)
… kan man spegla sig i propellerbladen!

009

Obs, de grå ränderna i det blå fältet är inte smuts… det är grannens rig som speglar sig i den glanspolerade utsidan!!
Båten är nu klar att sjösättas, förutom namnet, som jag hoppas kommer på plats denna veckan.

One thought on “Påsk

  1. WOW!
    vilket jobb med poleringen. Gillar verkligen propellern. Ska bli härligt att se den i sjön sedan.
    Det kommer blir spännande och se om watermakern fungerar som den ska.

Leave a Reply

Your email address will not be published.