Idag var tanken att överseglingen skulle börja. Klockan 13:00 skulle starten ha gått och vi var alla taggade. Under de senaste dagarna så har vi haft ett vakande öga på vädret. Vi har tittat på väderfiler, snackat med grannbåtar och funderat på den optimala rutten. Hela tiden har vi haft ett kraftigt och djupt lågtryck som legat norr om oss som medfört mycket vind och dåligt väder.  Natten blev ganska pirrig. Det blåste och regnade rejält och ylade i alla riggar. På två båtar rullade förseglen ut sig och började slå och stöka under natten.

Så idag klockan 09:00 fick vi  på race informationen, som skickas ut via radio,  informationen att starten för hela ARC 2014 skjutits upp minst 18 timmar.

 

vader Här ser vi en prognos för vädret och de lila pilarna innebär vind över 30 knop.

Till en början blev vi väl lite besvikna men nu känns det rätt bra. Hela poängen med att segla över atlanten med ARC är ju säkerhet och då känns det bara dumt att ge sig ut i dessa väder.

Men inget ont som inte har något gott med sig. Vi har haft lite strul med vindvisaren som inte har fungerat tillförlitligt när vinden kommer akterifrån, så vi passade på att kika på den. Karl fick åka upp i masten med en ny i handen och bytte ut den.

Nu håller vi tummarna för att vinden lugnar ner sig under natten och att starten går  som planerat i morgon förmiddag.

4 thoughts on “Starten uppskjuten pga hård vind

  1. Hej kära ni,
    Följde er igår på ARCs sida och där såg det ut som om ni lämnat kaj och sedan vände en bit ut:). Håller tummarna att ni kommer iväg idag.
    kram

  2. Nu har jag läst ikapp lite här, har själv varit på semester två veckor i Thailand och hälsat på Malin som är därnere några månader. Nu håller jag tummarna för en superbra resa över Atlanten och att ni kommer iväg snart, var roligt att ni har Karl med er också ;)

    Kram ullis

Leave a Reply

Your email address will not be published.