De följane två dagarna efter vår helvetsnatt blev tämligen händelselösa. På gränsen till för svaga vindar jobbade vi oss västerut. Vinden stod fortfarande på oso alltså bb halsar på en vsv kurs. En kurs som pekade en bra bit söder om målet. Enligt våra väderprognoser skulle vinden vrida upp mot no. Då tänkte vi gippa och få en fin skärning för sb halsar mot St Lucia.

Varje dag kl 12 får vi positionerna på alla båtar, deras fart senaste dygnet och DTF. Spännande läsning. Defyr som leder vår klass får vi svårt att fånga in. Däremot kommer det att bli väldigt jämt om de övriga pallplatserna. Vi kämpar mot en Holländsk båt som ligger norr om oss. Har vi tur hinner vi före honom. I gårkväll kom det ett svagt vindvrid och vi gippade efter middagen. Samtidigt ökade vinden. Vi går sen i gårkväll med perfekt vindvinkel rakt mot mål. Vind ono 17-19 knop och hög sjö. Äntligen vind och fin segling igen. Stämmningen är hög ombord nu. I natt kommer vi att se land och i gryningen är vi framme, om allt går bra…
/Karl-Axel

16 thoughts on “Dag 17

 1. Fredag morgon 07.00 måste läsa lite om ert äventyr innan jobbet. Volvo Ocean Race får vänta.
  Läser med skräckblandad förtjusning. Ingen vanlig kappsegling med många utmaningar. Låter som ni trots allt grejar det bra vilket förmodligen går tillbaka till bra förberedelser och erfarenhet.
  Imponerande
  Ni grejar 2’a platsen. St Lucia hägrar. En fantastisk ö.
  Björn

 2. Godmorgon! Nu när jag läser detta ser jag på Marintraffic att ni befinner er mitt emellan Martinique och St. Lucia, stort grattis och fantastiskt bra jobbat!

 3. Följer ert fantastiska äventyr och blir både förtjust och förskräckt! Stort grattis till er alla från kollegan på Fortum!

 4. Vilka äventyr!
  Var ute och morgonpromenerade vid havet i vinterns första anlöpande storm i Ystad – Bornholms färjan inställd! Försökte som icke seglare förstå hur det känns mitt på havet i en liten båt i så mycket vind. Usch…. Imponerade av er. Kämpa på mot en välförtjänt vila i mål! Hoppas att ni grejar andra platsen
  Eva

 5. Grattis!

  Nu har ni seglat över hela atlanten och tillhör en exklusiv skara äventyrare, imponerande och inspirerande:)
  Ut nu och skaffa färsk frukt, grönsaker och fast mark under fötterna.
  Vi firar er bedrift här uppe i Washington DC.

  Kramar/M&P

 6. Stort grattis till er alla för fantastiskt väl genomförd Atlant-seglats – så fort det gick!

  När jag själv seglade över 1981 tog vi hela 27 1/2 dygn på oss från Kanarieöarna till Antigua, men då var det lätt bris och smult vattten hela vägen över, som på Baggen en högtrycksdag i juli…

  Just St. Lucia är en av mina absoluta favoritställen i Västindien, dels p g a naturen med vulkantopparna och regnskogen men dels p g a det lite ruffiga stuket efter det brittiska kolonialväldets rovdrift. De franska öarna känns ju välskötta som självaste Carla Bruni i jämförelse! Och de lokala kvinnorna där är ofta lika vackra som hon!

  Njut av lättnaden nu av att allt ha gått bra och att ni är safely in harbour. Drink en Pina från mig! Nä, drick sju stycken! Men lockas inte av att simma ut till båten från baren på natten – det finns hajar i vattnet som älskar, svenskt, vidbränt och vältränat fläsk som är långtidsmarinerat i sololja!

  Stora kramar från,

  Johan

 7. GRATTIS!
  Fantastiskt, Spray at the quay!
  Ni är otroliga. Vi önskar er en riktigt fin och skön Lucia på Sta Lucia.
  Ett lite annorlunda julstök väntar kanske!?
  Ha det superhärligt och roligt.
  Kramar
  Elisabeth/Ola

 8. Åh så underbart att höra att ni snart är i hamn!
  Det har varit så kul att läsa bloggen. Hoppas att ni fortsätter att skriva!
  Kramar,
  Maria

 9. Grattis och välkomna tillbaka till civilisationen!!
  En andraplats – Fanatiskt bra jobbat! Det har varit så spännande att följa er resa över havet och nu kan vi också pusta ut och fira.
  Ramla inte omkull nu när ni får fast mark under fötterna. Det brukar gunga när man kommer i-land också tycker jag.
  Kram och trevlig Lucia till er alla!!!

 10. Vilket äventyr! Fått fjärilar i magen när jag läst om de stora vågorna trots jag vet ni klarat dem. Fantastiskt komma tvåa. Stort grattis till allt ni presterat. Ska idag få träffa er förtjusande dotter. Glad Lucia.
  Stor kram Christina

 11. Riktigt spännande att läsa om er segling över Atlanten och härligt att höra att ni nu kommit fram. Stort grattis till pallplatsen! Hoppas att det nu finns tid för mycket vila och nya upplevelser. Här hemma är det full fart i lussebaket, tänker att n nog har chans att stöta på en och annan julkrydda i Karibien.

  En riktigt god jul önskar vi er!
  Marie-Louise och Ulrich

 12. Hej o GRATTIS!
  Skönt att ni är framme! Nu behöver vi inte vara oroliga längre. Har följt er under resan och nästan fått ont i magen fast vi vetat att det gått bra. Vi tycker att tiden gått fort sen ni gav er iväg, 3 veckor ute till havs kändes väldigt länge. Fira nu ordentligt!!
  Vad ska Elisabet ha på sig istället för röda byxor? Vad ska ni hitta på att göra nu?

  Hälsningar till hela besättningen från 2 landkrabbor som hoppas på en kall vinter så att det kan bli lite skridskoåkning!

 13. Grattis till prestationen!
  Vi har följt er färd över Atlanten – det känns nästan som vi varit med mentalt. Ni har upplevt nästan hela skalan från glassegling till heroisk segling. Vi ser fram emot att träffa er och få livebeskrivning.
  Kramar
  Ulf och Britt-Marie

Leave a Reply

Your email address will not be published.