Det är kallt. Betydligt kallare än vi trodde det skulle vara. Solen skiner ibland men det är mycket moln. Dagtid är det shorts tunn tröja och vindstopper som gäller. Nattetid långkallingar och shorts varm tröja jacka och tunn mössa. Inte så mycket regn ännu, men det kommer senare, sk squalls.

Vår plan att segla den lite tuffare norra vägen kom av sig. Vi är strax tvärs vår första waypoint som vi siktade mot, fast 200 sjömil söderut. Vinden har varit rätt mycket på N så vi har helt enkelt inte kunnat hålla upp så mycket vi ville. Men det ser bra ut, vi gör fin fart på slören. I går kväll hade vi ett rev i både stor och genua. Tidigt i morse tog vi in ytterligare ett rev i bägge seglen då det var mellan 25-30 knops vind igen. Det blir lättare att styra då och farten sjunker bara marginellt. På förmiddagen var det fullt ställ igen.

Trots allt börjar vi vänja oss vid att gå på “sidorna” i båten. Det går bara inte att ta ett enda steg utan att hålla i sig hårt. Man far iväg som en vante och slår sig. Matlagningen går bra tack vare förberedelserna, men det tar lite tid. Det är dock alltid mycket uppskattat när det är mat. Porslinet har vi reducerat med oroväckande fart, men utan större skador. Lisa är inte bara en fena på att segla, hon gör även underverk i byssan varje dag.

Karl har uppdaterat alla datorerna ombord. Tyvärr drar de mycket ström, men behövs till mycket. Elisabet leder gympapassen på akterdäck. Det är en riktig utmaning att försöka stå där och göra utfallssteg!

Idag vid middagstid noterade vi nytt 24-timmatsrekord; 180 sjömil! ARC controll (tävlingsledningen) skickar varje dag väderrapport samt en lista på alla båtar, deras pos, distans kvar till mål samt dygnsmedelfarten. Det är spännande läsning!

Just nu fick jag ett rivjärn på foten! Det kom från byssan, som ligger mittemot navigationsplatsen. Där “uppe” i lovart klänger sig Lisa fast och kämpar med middagen.

Nu är det dax att starta motorn o ladda batterierna samt göra vatten. Idag har vi även ställt om klockan en timme.
/Karl-Axel

2 thoughts on “Dag 3 & 4

  1. Hej på er!
    Det är verkligen jättekul att läsa era blogginlägg med hög “igenkänningsfaktor”. Vi är också flitiga studerare av fleet Viewer och det verkar ju gå toppenbra. Snart kan ni se fram mot att droppa långkalsongerna! Vi blev också överraskade av kylan de första dygnen och Ulla var tacksam att hon inte lytt sin impuls att packa ner alla varma kläder.
    Fair wind!
    Ulla & Pelle

Leave a Reply

Your email address will not be published.