Rätt trötta efter dåligt med sömn under överfarten kommer vi i gryningen fram till Kanarieöarna  och till  ön  La Graciosa, som ligger lite nordväst om Lanzarote. Det visade sig bli det absolut trevligaste stoppet så här långt. Vi blev kvar i fem dagar, men hade kunnat stanna lika länge till. Ön som bara är 6 x 3 km beskrivs i vår pilot som ” When you land, you can take off your shoes and forget the world” Vi kan bara instämma. Ön har en liten hamn där det är svårt hitta en ledig plats, men bara en nm därifrån finns en ankarvik som slår det mesta. På 6-10 m ankrar man i kristallklart vatten i kritvit sand. Stranden utgörs av ljus sand med inslag av klippor. Från vår ankarplats ser vi Atlanten, Lanzarotes klippiga västkust samt den sagolika Graciosa.

067

Vår ankarvik med den lilla byn högst upp till vänster och Lanzarotes norra udde i bakgrunden.

066

Lisa tar på skor inför en vandring i land. I bakgrunden “Fröken 4” från Norge, Spray samt Ariane, också från Norge. Båtar vi hängt med ett tag.

076

Samma vik sedd från toppen av en en gammal vulkan

087

Några palmer här och det hade varit  Västindien. Rena paradiset.

091

Vattnet var så klart att vi kunde följa ankarkättingen på 10 meters djup och se hur ankaret hade grävt ner sig i sanden.

094

En kväll blev det grillmiddag på stranden. Det var 4 norska båtar plus en svensk.. Konstigt nog har vi sett vi väldigt få svenska båtar än så länge.

097

103

Då det var så lungt i viken passade jag på att byta anoder på propelleraxeln.

106

Trots att vi bara haft båten i sjön i drygt ett halvår var det inte mycket kvar av anoden! Jag tror det beror på att vi varit så mycket uppkopplade på dåligt jordade elkablar i alla marinorna, det tar hårt på anoderna. Nu ska vi ju mest ankra framöver hoppas jag, och då slipper vi detta problemet. Vattnet var 23 grader varmt, men utan våtdräkt hade det inte gått att jobba så länge under vattnet.

061

062

Vi har nu också lärt oss att hissa upp jollen på utsidan under natten. Då ström och vind inte alltid går åt samma håll kan jollen annars ligga och stöta i skrovet. På natten hörs alla ljud väldigt tydligt inne i båten. Sen är det ju alltid svårare att stjäla jollen om den hänger låst intill båten uppe i luften, än om den ligger tre meter bakom o guppar i vattnet. Hoppas vi.

001

Som vanligt sköter vi ofta våra “kontors-sysslor” från olika cafér. Här postar vi blogginlägget om Madeira, kollar mail, samt laddar ner lite väder. Hade vi inte sett de spanska flaggorna kunde vi tro vi var i Nordafrika. Alla hus var små, vita och fyrkantiga. Vit sand utgjorde gatubeläggningen, bilarna var få och människorna väldigt avslappnade. I hamnan fanns tre uteserveringar, ett litet torg där barnen lekte långt in på natten. De vilade ett lugn och gemyt över denna ö som vi aldrig tidigare sett.

003

Utsikt från toppen av en vulkan på norra delen av ön.  I denna vulkan kunde man gå ner i kratern.  I bakgrunden syns vår ankarvik, och längre bort Lanzarote.

 

 

 

4 thoughts on “Isla La Graciosa

 1. Hej hej,
  Åh vad härligt det ser ut. Tiden flyger fram och den 17 november är snart bara en månad bort. Jag längtar mer och mer för varje dag och lite nervös är jag också….
  Förbereder mig i gymmet och på cykelracern….Seglingssäsongen här är nu avslutad, tog upp båten i lördags.
  Om det är något ni vill att jag ska fixa innan jag kommer är det bara att säga till.
  Ha det super fram till dess

  /lisa

 2. Ett verkligt härligt ställe, tyckte vi också. Generellt var vi väldigt positivt överraskade till många ställen bland de kanariska öarna. Hoppas ni hinner till ön La Palma.

 3. Hej Lisa,
  Du kan ta det lugnt med träningen. Vi sportar ganska sporadiskt. När vi kan så springer vi, annars blir det gymnastik på däck. Våra ihopfällbara cyklar klarar inga större utmaningar. Här på Kanarieöarna finns det en del berg att bestiga, men värmen börjar komma som en demotiverande faktor.
  Ser fram ,mot att ses snart. Vi återkommer om vi behöver något. Hittills har vi bara saknat müsli och tea i lös vikt. Finns säkert i Las palmas. Och Du, packa inga tröjor.
  Hälsningar
  Elisabet

Leave a Reply

Your email address will not be published.