Igår den 3 december kl 03.30 var vi halvvägs till St Lucia, dvs hade seglat 1400 sjömil och har ca 1400 kvar. Denna stora händelse firade vi med en festdag ombord. Vi hade utsett en festkommittee med Lisa W som ordförande, mig som justeringsman, Karl suppleant och Karl-Axel valberedning, så dagen planerades i god demokratisk ordning. För att vara riktigt bruna och fina har vi solat i 1 och en halv vecka. Vi firade med att öppna den flaska mousserande vin, som vi fått från Oceanseglarklubben och som vi sedan ska släppa ner som flaskpost. Sedan följde en festmåltid med biff och bearnaise-sås. Vi ställde ocså tillbaka klockorna så att dagen skulle vara extra lång. Vi är nu på samma tid som Rio de Janerio. (UTC -2).

 

Vi har varit lyckosamma med fisket och fått fina guldmakrillar. Nu fiskar vi inte, för vi behöver äta upp maten i frysen, som drar för mycket ström. Våra grönsaker börjar också decimeras i snabb takt. Tomaterna börjar se trista ut och bananerna är svartprickiga. De gröna äpplena är still going strong, för att inte tala om vitkål och morötter. Vi gör egen yoghurt, som blir lite tunn, men god och ganska snart börjar brödet ta slut, så vi måste börja baka.

 

Vi är nu stadigt i passadvinden , men vind bakifrån just nu ost-syd-ost ca 10-14 knop. Båten seglas mycket koncentrerat. Vi gjorde ett försök med gennakern i morse, men det var svårt att få¨den att stå i den lätta vinden, så vi är nu tillbaka till spirad genua. Vi gör ca 6 knop. På havet är det tomt. Vi såg ett lastfartyg i går kväll, men har för övrigt inte sett några andra båtar de senaste dagarna. Det är varmt och behagligt. Bikini på dagarna och shorts och tröja på natten. Karl letar skugga på hela båten. Gympapasset på akterdäck har nu fått värmen som extra dimension till rullandet. Plankan kommer att kännas som en barnlek på fast mark.

Allt väl ombord.

Elisabet

3 thoughts on “Nedräkningen har börjat

  1. Underbart!!! Jag njuter varje tillfälle man får att ‘vara med’ på äventyret – right bloody decision at göra det Ni gör.
    Tuffa på, John

Leave a Reply

Your email address will not be published.