Det är svårt att veta var man ska börja. De sista dagarna inför start så har nivån på förberedelserna skruvats upp. Vi som trodde vi var på semester har fått sätta väckarklockan de senaste dagarna för att hinna med allt. Servicekillarna har kommit och gått i en strid ström och vi själva har skruvat och fixat och funderat och stuvat dagarna i ända.
001

002
Här håller killarna från Raymarine på med bla. vindinstrumenten.
I onsdags kom Karl och det betyder att hela besättningen nu är samlad. Besättningen på överresan kommer att bestå av Karl-Axel som är kapten, Elisabet, sonen Karl och seglarvännen Lisa Sjökvist.
021

Karl monterar en av sjökojerna.
Nöjeslivet på kvällarna fortsätter. Vid sidan av dagliga suwndowners har det också varit maskerad.
Temat i år var Arabian nights. Alla besättningar var utklädda och det var inget fel på uppfinningsrikedomen.
003
Sprays representanter i klädda borddukar, diskhandukar mm.

Den andra huvudsysslan är att handla. Det finns ingen hejd på hur mycket mat vi har burit ner i båten. Det har blivit svårare och svårare att hitta plats för all mat, men nu är allt på plats.

012
Karl packar ägg i gladpack. Detta för att underlätta när vi vart 3:e dag ska vända på samtliga 60 ägg.
Vi köpte alla grönsaker på marknaden i Las Palmas i morse. Innan maten bärs ombord måste den sköljas, torkas för att sedan hängas i nät.
IMG_1660
IMG_1657
IMG_1664
Vi har 5kg tomater, 5kg apelsiner, 5kg äpplen, 3kg citroner (för all fisk vi räknar med att fånga) och mycket mycket mer.

Vi har också förberätt middagar som vi vakuumförpackat och lagt i kyl och frys.
IMG_1654
IMG_1653
IMG_1655
Igår fick vi besök av ARC veteranerna Ulla och Pelle som seglade ARC:en för två år sedan. De hade med sig ovärderliga presenter i form av ett Externt WiFi kort och en jättefin Dynema lina.
014

 

Nu är allt packat och klart. Vi har varit på skepparmöte och blivit informerade om att det kommer bli en ganska blåsig start. Prognosen är 18-23 knop (9-12m/s). Vind från nordväst. Vädret har varit regnigt och byigt de senaste dagarna, men metrologerna har lovat att fram emot tisdag kommer vinden att stabilisera sig på behaglig passadnivå. Stämningen på bryggan är ganska desperat just nu. Vi förbereder oss för en middag iland.
Foto 2014-11-21 12 58 43Här är hela besättningen samlad ombord. Vi har nr 172.
Om ni vill följa oss över Atlanten så klicka på AIS uppe i högra hörnet så kommer vår position att uppdateras varannan timme. Vi seglar i klassen ARC 2014. Alternativt kan man surfa till http://www.worldcruising.com/arc/ och klicka sig fram. Om ni vill meddelas oss något så kommentera gärna i kommentarsfältet. Vi kommer att få alla kommentarer via mail hela vägen över Atlanten. Vår gast Lisa Sjökvist kommer även att blogga från båten och hennes blogg hittar ni här: http://www.lisasjok.wordpress.com/

Vi hoppas på att seglingen kommer ta ca 3 veckor vilket skulle innebära att vi kan fira Lucia på St. Lucia.

11 thoughts on “I morgon bär det av

 1. God tur fra Kap Verde:) vi reiser herfra på onsdag sammen med Spirit! Sees plutselig:):) fair winds fra Jacob, Emil, Terje og Tonje

 2. Hej på er allihop! Rait och jag sitter på Tallinn AirPort o väntar på att flyga till Sharm el Sheikh för en veckas solsemester, som vi hoppas. Vi önskar er lycka till. Ni är väl förberedda och har en bra båt. Glöm inte bort att ha roligt också! Kramar från Elisabet o Rait

 3. Heja heja
  Låter som GR. Förberedelser, festen på bryggan, starten. Fast lite längre. Två stora skillnader dock – betydligt bättre käk och ingen invägning!
  Lycka till
  Kerstin & Björn
  Ps om ni inte har varit på St Lucia tidigare kan jag meddela att det är en läcker ö. Något att se fram mot.

 4. Stort lycka till på överseglingen! Ni har säkert hunnit iväg redan. Jag är imponerad över hur väl ni har förberett både er och båten:) Det skall bli kul att läsa om hur ni upplever alla dessa dagar till sjöss, något som väldigt få människor någonsin får vara med om, något helt annat än att sätta sig på ett plan till västindien någonstans i europa, eller på ett kryssningsfartyg. Jag hoppas vi kan hälsa på er någon gång i vinter och få dela detta med er i sittbrunnen på S/Y Spray. Kram/M

 5. Lycka till med allt, håll kursen och håll i er så kommer ni förhoppningsvis fram innan böckerna tar slut….
  Och glöm inte solkrämen Lisa- or
  Hans

 6. Som Columbus sa: “inga problem att hitta Indien, gå bara väst!
  Men först en ny B. G. och GPS , är nog
  bäst. ”
  Ni har ju koll, så vi känner oss lugna och imponerade av allt ni gör.
  Tänker på er och hoppas och tror, att ni får en fantastisk seglats.
  Kramar från SpinnOla/Elisabeth

Leave a Reply

Your email address will not be published.