Jag trodde Nordsjön skulle vara som en grå vägg med jättehöga vågor när slussportarna öppnade sig i Brunnsbüttel. Jag stängde noga alla ventiler i båten och drog åt flytvästen ordentligt och var riktigt beredd för faran.

Vad såg vi- ett leende blått hav, inte olikt Östersjön en vacker dag. Den första dagen när vi gick 101 sjömil från Cuxhaven till Borkum hade vi till och med soltaket uppe.  Jag befinner sig oftast upp-pallrad mot några kuddar i sittbrunnen och läser en av alla de hundratals böcker jag har packat med. Atti springer runt och trimmar seglen, en centimeter här och en centimeter där, hela dagarna. Segling Holland

Blir det inte långtråkigt? Inte ett ögonblick. Det är nästan snudd på för mycket att göra. Frukost, förmiddagskaffe, lunch, eftermiddagskaffe , drink och middag, allt det tar tid. Och så är det loggboken och väderboken och kassaboken och almanackan. Allt ska skrivas in. Och sen ska vi passa väderrapporterna och räkna på tidvatten och strömmar. Det blir inte mycket tid kvar för böckerna.

Blir man inte tjock av allt stillasittande. Pyttsan!! Försök att genomföra ett träningprogram med 10 övningar i 30 graders lutning så får Ni se. Och så försöker vi jogga varannan dag och cykla, när vi orkar pilla fram cyklarna. Att cykla är jättekul. Vi blir liksom nedslängda på olika platser och med en cykel får man en god räckvidd och kan följa grödorna och betesdjuren här i norra Europa. Korna ser ut att ha det bra, kan vi meddela. Både Holland och Belgien har visat sig vara fantastiska cykelländer med avancerade och intrikata system av cykelvägar. Massor av cyklister, allt från medelålders män i lycra till damer med blombeklädda cykelkorgar. Och de små byarna ser ut att vara hämtade ur sagorna. Inte ett gruskorn ligger fel.

Nu har vi kommit till Frankrike. Dunkerque, med sin blodiga historia. Här finns inga gamla hus kvar, men som överallt annars, enfantastisk sandstrand och en strandpromenad i stil med Atlantic City. I morgon ska vi sätta kurs mot Dover och har meddelat båtgrannarna (det ligger 3 båtar utanpå oss, att vi ska gå kl 06.00.  Då är tidvattnet fördelaktigt har vi räknat oss fram till.

3 thoughts on “Läsa böcker

 1. Hej
  Allt låter kassaskåps säkert. Ni har ju benkoll. Kul.
  “Att cykla är alltid rätt”. Verkar som om ni har rätt
  Pannben för det. Kommer ni förbi Mallorca till September o/eller oktober så skall ni få testa på världens bästa cykling.
  Är just ner i vårt sommarhus i Båstad efter 3 dagars cykling fr Stockholm. Fantastiskt sommarväder med +30c och medvind!
  Jättekul attfölja er blogg. Lycka till genom kanalen.

 2. Hej på er!
  Åhhhh, vad vi känner igen oss och vilka lyckans oster ni är! Ni har fått en fin start och fortsättningen blir inte sämre törs vi nästa lova. Ha det fortsatt härligt!
  Kram från Ulla och Pelle

 3. Hej Ulla,
  Tack för hälsningen. Just nu ligger vii Granville Marina i Dover och har traskat upp utmed de vita klipporna. Jag tittade på Er blogg och ser att vi gör Er resa baklänges. I morgon ska vi gå till Eastbourne, sedan Cowes och därefter till Hamble Point Marina där vi ska göra en installation på vår kortvågsradio. Ha det så gott i varma Stockholm. Här regnar det. Hälsningar Elisabet o Karl-Axel.

Leave a Reply

Your email address will not be published.