Efter två års kaos och ofattbar sorg har vi nu rest oss upp på knäna. Vår son Karl drabbades av cancer och gick bort i april i år. Det är nu dags att fortsätta vårt seglingsäventyr.

Lagom som lågtrycken står på kö från Nordsjön, regnet kommer på tvären och sommartiden håller på att ta slut, tycker vi det är lämpligt att bege sig söderut igen. Efter en lång flygresa är vi på Nya Zeeland och vips är det vår igen! Det är nästan exakt två år sedan vi lämnade båten på Riverside Drive Marina i Whangarei, två timmar norr om Auckland. Då med förhoppningen att vara tillbaka nästkommande vår och fortsätta segla. Nu blev det inte så, men tack vare stor hjälp från bla Ulla och Pelle på Loupan samt Åsa och Dan på Blå Ellinor, har båten klarat sig bra. De var alla här på varvet och täckte båten, konserverade motorn och watermaker, tvättade ut och invändigt och såg till att den skulle klara sig ett tag. Stort tack än en gång kära vänner, Spray såg verkligen fin ut!

Jag har nu varit här en vecka och i morgon kommer Lisa ner. Efter två år på land finns det mycket att ta tag i. När vi insåg att vi inte skulle fortsätta som planerat tog vi beslut att ta ner masten och byta alla vant o stag. Det var också ett villkor för att få bygga täckställning. Nu ligger masten hos riggaren, klar att sätta upp. Men först när vi sjösatt.

Vi kan varmt rekommendera detta fina lilla varv. Det är litet, personligt och med gångavstånd till byn. Runt omkring finns all yachting-service man kan tänka sig. Kommer man hit från en säsong i Stilla Havet är det lämpligt att göra en grundligare genomgång av båten här. Så det är vad vi gör just nu. Vi räknar med drygt en månads förberedelser innan vi är klara att segla. Under den här tiden kommer vi även att ”ta ledigt” från båten och köra omkring och turista på Nordön. Planen är att segla ner till Auckland i slutet av november. I början av december kommer några vänner och hälsar på. Då blir det sightseeing med en camper på Sydön. I januari seglar vi upp hit igen, lägger upp båten och åker hem över vintern. I april nästa år är det så dags att lämna Nya Zeeland och fortsätta ”hemåt”.

Det känns bra att vara tillbaka här igen. Det mesta är sig likt, men en del hinner man glömma. Som att posta ett blogginlägg! Hoppas det här kommer ut ordentligt, det får bli ett litet test.

13 thoughts on “Livet går vidare

 1. Ser fram emot härliga inlägg från Er resa.
  Önskar Er en härlig tid där nere bland Kiwis och Maorier.
  Lycka till :)

 2. Glad you are back on Spray. You’ve certainly had a terribly sad couple of years and we wish you both the very best for your forthcoming sailing adventures. Hugs to you both, Ally & Wayne, Blue Heeler

 3. Härligt att ni äntligen är tillbaka efter alla tråkigheter. Hoppas att ni nu får en fin upplevelse i ett fantastiskt land.
  Ska bli kul att återigen få följa er på eran otroliga resa.
  Lycka till
  Pär o Birgitta

 4. Beklagar sorgen så hemsk att man knappt kan tänka sig. Har varit inne på er blogg ibland och undrat när ni ska fortsätta resan. GMY s/Y Vixen

Leave a Reply

Your email address will not be published.