Den sista ön vi besökte innan vi avslutade vår rundsegling bland Kanarieöarna var La Palma, som ligger längst västerut. La Palma har inga stränder och är därför ingen turistdestination. Dessutom är vädret regningare och fuktigare än på övriga öar.  Ön är därför grön och fylld med bananplantager.  Mycket vacker och värd att besöka. Även här kan man vandra med stor behållning. Vi gjorde en fin vandring utmed sidan på en vulkan, tyvärr helt insvept i moln.

042

Problemet för en seglare är att man oftast har motvind när  man seglar tillbaka , så det blev dags att sätta på regnstället första gången sedan Biscaya och även sjösjukeglasögonen åkte på under däck. Faktum är att de fungerar.

014

 

023

 

Vi hade fått tips om en ankringsplats på västra Teneriffa, som hette Punta de Teno. Kusten är  öde och mer eller mindre lodrät och det kändes ganska läskigt att droppa ankaret nedanför de 400 meter höga klipporna med hela Atlanten utanför. Men udden med fyren på gav fint lä och vi kunde avnjuta vår drink före maten som vanligt.

025

 

027

 

030

 

 

Sedan följde vi Teneriffas gröna norra sida och kunde angöra Las Palmas på Gran Canaria kl 2 på nattenn. Eftersom vi varit där förrut var det lätt att hitta in i den stora hamnen och förtöja vid ankomstrbyggan.

033

035

Anledningen till att vi ville komma tillbaka till Las Palmas var att vi ville se starten på ARC+, som är ett alternativ till  det ARC, som vi ska segla. ARC+  startar 2 veckor tidigare och båtarna går via Kap Verde till St Lucia. Våra vänner Jens och Dagmar på XP 44 an  Garlix skulle segla den sträckan och var fullt sysselsatta med sina slut förberedelser.

037

041

 

Dessutom var det nu dags för oss själva att ta tag i våra förberdelser inför starten. Mer om detta senare.

 

3 thoughts on “Från La Palma till Las Palmas

 1. Hej på er,
  Kerstin och jag följer er med stort intresse. Om inte varje dag så flera gånger i veckan brukar vi avsluta dagen med att kika in i er blogg. Det är härligt att få en glimt av ert äventyr och tycker att ni har fantastiska rapporter. Fortsått så……
  Ni ser ut att må bra och det är viktigt. Hoppas ni får några bra dager med uppladdning inför överseglingen.
  MVH/Kerstin & Björn

 2. Hej Björn o Kerstin,
  Kul o höra från er. En bra dag är en dag då vi kan stryka saker från vår lista. Ibland är listan längre på kvällen än den var på morgonen. Men ni vet hur det är, ibland verkar tiden inte räcka till, men så kommer startdagen och förmodligen är alla mer eller mindre klara då.
  Vi stortrivs, det är som ett GR i Sandhamn dagarna före start, fast större. Och det håller på i två veckor. Ska bli skönt med tre veckor på havet. Få se hur det går utan sundowners…

Leave a Reply

Your email address will not be published.