Söndag den 13:e juli. En stor dag här i Tyskland. Många bilar kör omkring med den tyska flaggan ur fönstren, folk vi möter har landslagtröjor på sig och alla utserveringar riggar upp tv-skärmar. Vi påminner ett par om 4-4 i Berlin, men ingen verkar bry sig, idag ska Tyskland ta Guld för 4:e (?) gången. Basta.

Idag har vi liggedag i Warnemunde. En verkligen fin gammal örlogsstad norr om Rostock.  Att det är Warnemunde-vecka märks i stan. Det är flera stora kappseglingar på gång samt festival i hela staden. Vi cyklade ner till Rostock men blev besvikna. Efter 15 km längs industriområden kommer vi äntligen fram, men tycker inte det var värt utlykten utan tar cyklarna på tåget och åker tillbaka till Warnemunde.

bild

 

Efter den cykelturen smakade lunchen utmärkt; Bratwurst mit Kartoffeln und Sauekraut  mit ein Bier!!

 

002

I och med att vi lämmnat Sverige och Telia får vi passa på att koppla upp oss när vi hittar WiFi. I denna gästhamnen fungerade det utmärkt, och under eftermiddagen hade vi internet-café i sittbrunnen.

I min förra uppdatering nämnde jag inget om vårt utflykt till Brantevik. Första kvällen i Simrishamn cyklade vi ner till Brantevik där våra vänner Magnus och Ing-Marie i höstas införskaffat ett fantastiskt fint gammalt hus 30 meter från Hanöbuktens strand! Vi cyklade och promenerade en runda i området och fick sen en utsökt middag serverad. I bakgrunde körde Tyskland över Brasilien.. Vinden låg på från öst och vågorna såg ut att nå rätt nära huset. Tack Magnus o Ing-Marie för den jätte-trevliga kvällen och grattis till ert fina hus!

Vi har snart två veckor i båten och vi  kommer så sakta in i den nya tillvaron. Lite motgångar, men mest fortfarande bara eufori över friheten att bara förflytta oss i vår fina båt till nya spännande platser. Kan ju nämna att vår spray-hood pajade i och med att sömmen vid dragkjedjan sprack. Inte lätt o laga, vi får fundera hur vi ska göra. Som tur var hade vi en extra sprillans ny stuvad längst ner under en koj. På 15 minuter hade vi fått upp spray-hood nr 2. Det du Arne Mårtensson!!

 

 

2 thoughts on “Tyskland – Argentina

  1. Härligt det ser ut på internet café á la Spray!
    Hur är stämningen i Tyskland idag då? Här i Stockholm har vi iaf haft tropisk värme den senaste veckan och nu glider vi över till vanligt svenskt sommar väder. Sporten här på bloggen är att med hjälp av /ais försöka lista ut till vilken hamn ni är på väg.
    Ha det fint!

  2. Vad roligt det är att läsa/följa er resa här inne och skönt att allt går bra för er förutom “spray-hooden” då men det löste sig ju. Fällde nästan en tår jag med när ni vinkade av era fina barn :( snyft! Tur att det går att hålla kontakt nuförtiden även om man är på andra sidan jordklotet.
    Ja, det blev ett 4:e guld för tyskarna och det med Basta, väldigt skoj och hoppas ni fick vara med och fira lite innan ni drog till sjöss igen. Ser att ni är i Kiel kanalen nu och väntar med spänning på nästa inlägg/anlöp.
    Kram Ullis

Leave a Reply

Your email address will not be published.